When in Venice

_MG_5586_MG_5597_MG_5615vene_MG_5415gon

Visste du at: En gondol koster like mye som en helt ny ferrari? Og for å bli en gondolier må man være født og oppvokst i Venezia og ha lært det av sin far igjennom 10-15 år?

Se for deg en by uten biltrafikk, med gater kun av vann. Hundrevis av broer, blomsterkasser og trange brosteinsgater. I luften henger det igjen duften av pasta, og overalt kan man høre svak italiensk musikk med innslag av klokkespill i ny og ne.
Om jeg trodde alt dette var klisjé og usant? Ja. Tok jeg feil? Ja.
Det viste seg av Venezia oste av sjel og sjarm. Og jeg hadde i hvert fall ALDRI trodd at vannet var SÅ grønt! Det trodde jeg faktisk var redigert, siden absolutt all trafikk foregår på vannet. – Om det så var buss, søppeltømming eller ambulanser. Som sagt tok jeg feil. For Venezia inneholdt alle de sjarmerende trekk og klisjér som har blitt nevnt om denne synkende byen, – om ikke flere! Noen av gatene er så trange at man må stelle seg på siden om det kommer to samtidig, og andre steder ligger første etasjene bortover under vann. Overalt finnes det speilblanke gondoler med en gondolier i striper og gjerne med en hatt. Det er sjeldent en by er vakker fra ende til ende, de fleste har gjerne en bydel eller gate. Overalt man ser er det noe vakkert eller sjarmerende og se på. Man får nesten et kultursjokk og man klarer ikke unngå tankene og spørsmålene man ender opp med. – Hvordan kan en hel by være bygget på vann? Jeg ble selv kjempe overasket over hvor utrolig stort det var! – Hvordan husene står? – Hvor skal det ende når de fleste første etasjene i Venetzia ligger under vann? – Hvordan klarte menneskene å bygget alle disse vakre bygningene for så lenge siden? Og til slutt… Hvordan skal man klare å dra herifra?

//

XX

3 kommentarer om “When in Venice

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s